Aglio Olio yg voji

Image

Voji bukan pasaipa.. pasai resepi nih sgt2 versatil lagi sonang!

Basicnya cuma Olive oil, garlic berserta pasta (ikut suka la yg bentuk apa)
Pastu pilih la nak goreng bubuh lauk apo.. sosej ka.. salmon ka.. udang ka.. ayam ka.. keli salai je aku blom try lagi..

Pas tu kan.. korang beli dominos tu.. simpan2 la peket chilli flakes tuu.. kang buat aglio olio nih kasi taburrr ja 😀

Aglio Olio (Basic)
Pasta/Spaghetti
Garlic – Cincang
Olive Oil – lebeykan skit dari nak tumis biasa2.. pas masak pun drizzle lagi. Kalau tak nanti jd cam mee goreng terang hahahaha..
Garam
Black pepper
Chilli flakes

Sayur2 pilihan: Mushroom, brocolli, baby spinach, tomato, peas gemuk2 tu pun ok.. tapi kalau ko ade kobis ngan carrot je, baik ko goreng bihun singapore. nyehnyehnyeh

Haiwan2 pilihan: Chicken, Prawns, Abalone, Salmon, Turkey/Beef slice.. sosej pun cun je!

Kalau nak bau herbs naik lebey, buleh la goreng bubuh daun Oregano tebal – daun bangun2..

Image

Tadaaaa~!

Advertisements

One thought on “Aglio Olio yg voji

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s