how to fokus

when there are too many distractionssssss around..

Zara la.. Dorothy Perkins la.. Armani Exchange la…

oh my Gucci betui la..

camne nak menabung nih.. camne camne..?

dah la kena audit sama bapak. biasanye mak je yg bunyi. ini bapak sudah bunyik. hau? hau?. tahun depan kena rombakan akaun. oh my gucci.. T___T

seb baik dpt nego start tahun depan. so tahun depan uols tgk la aku dok pakai baju sama je. kena bajet ketat. *tepuk dahi*

tapi disebalik ujan ribut audit kununnye tu ade pelangi. oh pelangi senja.. kau sinari hidupku.. ko motivasi tabungku.. oh my Q! oh my B! lalalalalalalalalaaa

*gila pasai kenyang sgt*

asyik makan aje

tu je keje aku masa raya. makan. makan. dan makan.

jgn rupa bentuk bertukar jd humpty dumpty sudah la..

*uii.. lama betui iols tak update blog iols yg ini..* huahuahuaa mcm la ade bnyk sgt blog nak kena update ๐Ÿ˜›

pada hari raya ke-3 ini; 2 ninja kecik dah balik bp. baru sampai td.. so sebagai makcik yg bersifatun pengalah.. aku bia je depa conquer tv.. pasang disney channel. skg aku dah paham perasaan korang2 yg terpaksa hadap channel kartun sepanjang22222222 hari masa wiken. hahahhahahaha ades!!

adoi. lapa balik. dah gile ke ape perut aku nih??

enggan makan lg utk jam ini. td aku baru ngap sukun goreng seketui + neskepe secawan. ish. tgu kol 10 baru makan lg.. hahaha

aku nak citer apa mlm nih pun aku tak brape sure. yelah.. dari plan nak ngadap tv tetiba kena ngadap laptop aje. aku msg mck nih pun dia tak jwb2.. mesti busy pasang langsir-baru-beli-kat-ikea-siang-td..

 

Madame Roselle!

Pokok Roselle. Baru beli semlm kat amcorp mall. RM10. Ready to harvest!

Image

Selamba jelah bela kat balkoni dulu. hehehe. nanti dah semai keratan2, baru distribute bwk balik kg..

Image

Dah bubuh gantung-gantungan. Beli kat Romantika. RM12

Image

Pokok2 haluan kanan; Ivies,ย  kenanga, Roselle, Lavendar, Limau Purut, Pandan, Kaktus, Kari

Image

Pokok2 haluan kiri; Kesum, Balung ayam, Halau Nyamuk, Hydrangea, Basil, Pegaga air & Japanese Rose. Pasu kosong tu aku tanam sawi. blom naik2 pun. tah jadi ke idak. hehehe

Image

Makin gemuk pokok rama-rama tu. Powered by baja taik kambing tengik. hahaha

Image

entry td dah cuti cerita

pasai mini kebun yakni pokok2..

skg nih nak cerita pasai pokok.. hahahah.. sanggup tu 2 entries bek tu bek. ala blogging kan mende free.. up ajer. jgn korang sibuk nak kira duit karan on laptop plak.. bluwek!

jengjengjeng..

inilah pokok bawang aku.. lalalalalalaaa

Stailkan container dia?.. damask pattern. beli kat carre4 bp, rm7.90. material: besi.ย  so now my bawang da jd ironbawang. ekekekke

nmpk tak akar sibuk nak naik surface?.. bwg2 tu dah beli lamaaa dah.. cam dah kurang isipadu tapi blom rosak lagi. so aku letakkan rooting powder kat totot bwg tu. ehehehe.. amik ko!! sukses. nih baru tanam dlm seminggu..

seblom2 nih pernah la tanam.. version mmg dah tumbuh pucuk hahahahha

lovely japanese rose single layer. heart-shaped gitu. auw. terasa jiwang sungguh bile menengoknye. kalau tgk dari jauh.. mcm telur mata. erm. lapa plak. ๐Ÿ˜€

oh lupa nak citer. bukan takat tanam bawang.. potato pun aku tanam. 2 biji. yg tu tgu kuar pucuk baru aku up gamba.. skg nmp akar dia je dok sibuk nak naik surface. yg si kentang tu ada nama.. nama dia ialah – OI POTATO.. hahahaha

nanti nak tanam kunyit plak. senang nak masak lemak. ngeee