Dubai, UAE: Dubai Mall, City Fest & IKEA!

Shopping!

Advertisements

sapo nak kirim?

1. kirim salam ngan kakmus?.. buleh.

2. kirim belikan telekung nih?.. buleh.

Ade sulam bunga skit2. cutting cam tudung umrah. beli kat BP. ade 2 jenis:
Kain cotton: RM45
Kain licin: RM53
kain jenis jerut..

aiyem going back to bp next week, so if sesapa mau buleh roger2.

model tgh pose berdoa mengikut instruction padet…
 tangan tinggi skit..
Oh ye!  masa test nih kakmus pakai tudung awning.. tu yg gembol skit tu.. 

masa ni baru peh smyg, chewwahh pakai telekung baru..
muka seorg bakal hajjah.. dah register tahun lepas, dpt queue tahun 2039.

doa2kan lah dpt poie copek skitt..

Corak sulam very simple.. cherry blossom sakura gituu

Senarai pengorder:
1. Haidah – 1
2. Jooj – 1 (spare lagi 1)
3. MCK – 1
4. Kak Nik – 2 (1 cotton, 1 licin)
5. Ella – 2 (1 cotton/blue, 1 licin)
6. Shima – 1 (sulam biru)

cubaan melowcostkan kehidupan

lowcost part 1. kerat bajet tudung..

semlm shopping tudung 2 lai. selai beli kat opis, selai lg beli kat pasar malam. tu cubaan lowcost ke? iyelah.. seblom nih kan tudung aku beli kat hajaba.. selai 70hengget.. aku pernah beli yg chiffon selai 90hengget GEGEGE (kena jegil ngan kda, rafiq dan aleng <-mereka bersepakat buat muka “ko beli apa?? brape hengget???” hahaha teruk aku kena serang 3 penjuru).. tudung kat pasar mlm selai 23hengget je.. GEGEGE.. kan dah menurunkan kadar perbelanjaan diri tu..

lowcost part 2.. kerat bajet insurans.

dah makan tahun kan aku kata nak kerat insurans.. tahun nih cekal nak kerat.. mana la tak sengkek.. sebulan 600hengget.. (buleh buat beli keter lg 1) GEGEGE.. premium dah la dok naik je kejenye.. tadek keje lain ke insurans nih.. aku nak bajet2 300 je sebulan.

henbeg? dah lowcost dah.. tak beli dah cap C ngan cap B tu.. sekarang beg cap D.. Dorothy Perkins ye.. bukan gloria jeans yer.. hahahhahahaaaa Gloria tu jual kopi! so kalo nak pi shopping DP otopon Topshop aku sudah ade discount card… GEGEGE.. kad gulyn ngan envee pun ade..

ape lg aku nak lowcostkan nih.. kerat2 yg tu lah dulu.. nanti round lg ape buleh jimat. Rasanye tu je yg radak bajet aku bebulan. Pasai hobi beli buku, tudung ngan baju.. lelain tak sgt.. kasut pun jenis bantai pakai sampai kembang.. ala kasut aku pun cap Bata je.. no harm sgt la pada poketku..

nak kurang belanje senang je, jgn kuar pi emporium2 tu.. dok je umah tgk ikan.. (hitik jauh.. kalau tak buleh spend time gado ngan hitik)

tapi boring la pulak..

aku nih kan dpt nama timangan shopping directory bergerak.. depa nih cari baju tipon aku, cari gegula borong pun tanye aku, cari stroller anak pun tanye aku!.. Apok ngan Apis la yg ngata aku shopping directory tu.. peh tu aku marah balik laki bini tu.. watsap cari brg anak kat OU tanye aku.. kebetulan tertau level mana walopon¬† jrg pi.. dan abg aku pun pernah ckp kat mak aku.. asal dia call aku mesti tgh kat shopping complex.. BLUWEK! ūüėõ

pape pun wiken nih nak pi ikea ok.. nak anta baju manik kat kakros..

daaa~*

oh saya suka shopping

agak wat de tajuk sebegitu. sebenarnya memula nak letak tajuk ‘meradak belanjawan’ atau ‘mencari pasal menyengkekkan diri’.. tapi cam !!! sgt

so kita letak tajuk yg lebih ceria, lebih positif, lebih menyejukkan hati, mata, sanubari.. (alasan!)

nih sambaran yg pertama: Jubah 2 helai. nak pakai pi kelas. yg kiri rm69.90. yg kanan rm79.90

jengjengjeng.. ade penyibuk di situ. melonjak masuk dan join rakan2 sepembelian tidak dirancang (yer! ai tidak plan langsung membeli jubah baru.. jumpa2.. eh jubah! eh murah! eh alasan! alasanku takkan pernah habis utk justify apa2 jua jenis pembelian HOHO)

sweater MNG made in turkey. ai sempat membuat lawak2 jenaka nak pi egypt kat mak ai masa balik kg ari tu. dia cam jegil2 mata. ai rasa paling jauh pun ai dpt chop paspok ku g singapore je. huhuhuu.. takpelah pakai baju nih dan feeling2 cam kat turkey pun buleh aje. ha! Alasan supernova: ai beli sweater ni pasai takpat nak pi turkey.. dpt beli yg made in turkey pun jadilah.. (sengal.. dah balik rumah baru perasan label tu)

baju nih lubang2. tak decent aka murni cam jubah2 tu. can see my jari jemari lalalaaa.. mesti la di pakai ngan inner. jgn pk aku nih nak jadi sensasi malaya 2011 ok. TIDAK.

kalau mak ai tgk mesti dia tanya: ni baju ke langsir…?
dia pernah tanya ada satu top aku yg ada tali2 ikat2: ni baju ke bag…? aish. fehsennn la makkk..

adekalanye kita perlu menjerit..

fyi ikea tade organize pape2 contest atau game menjerit2 nih.. kitorg je main jerit2 kat situ suka2 hati..

hehehehehehheheheheheheheheeee…

kami pegi ikea shopping brg2 kiriman. motif utama nak g beli kerusi meja utk kelas mekap aleng. pi dinner dulu kat ikano, peh tu baru terkedek2 masuk ikea. kol 9;30 baru laaaa aleng terhegeh2 dtg. dia tipon aku tanye shortcut nak turun gudang terus. aku suruh dia terjun je dari tingkat atas tu. ekekekek.. dia bagi aku GILA sedas. ouchh…

aku ngan roselinda tgu dia betui2 depan area gudang tu (tmpt self-pick-up items) pasai nak tunjuk meja akon warna putih. tgh promo rm95 je.¬† gado-gado-bertekak-tekak-mau-tamau-mau-tamau.. tamau.. ok. since dah tuan kedai tamau beli akon, aku terus jelah drive troli aku ke lane 23-c, tmpt kerusi lipat nama Jeff.¬† punya la lama aku tunggu ajk2 tu x sampai2.. rupa2nye derang stuck tgk meja makan cermin set berkerusi 4. siap call aku soh patah balik. baru je aku gostan skit, dah cancel. tak jadi pasai meja tu takleh lipat. gatai aaa u’alls..

aku pun pi la balik ke tempat Jeff berlonggok tu.. kitorg nak beli 8 biji warna putih.. aku pun pilih2 la..

peh tu sampai¬† la satu makhluk bernama aleng ke lane 23-c…

menengok aku angkut2 kerusi letak kat troli..

aku pun menengok dia balik.. dan menjegil mata aku yg tak brape besar nih… seraya menjerit secara mini..”TENGOK JE KERRRR”..

“ayyooo”.. katanye.. terus kalut2 angkut kerusi2 ittuw..

eh eh.. ko ingat aku nak biar je ko dok berdiri melawa di situ.. nehi nehiii.. sila angkattttttttttt kerusi2 ittuwwww.. muahhahahaaaa…

balik dr ikea terus anta brg kat kedai… kedai baru yg sgt lapangggg. 1st time aku ngan roselinda pi tgk kedai baru dia kat seksyen 23.. kedai seblom ni kat seksyen 7..

tensen je roselinda drive follow blakang aleng.. wakakkakakakaakak…. aleng suka dok kat lane yg meragukan (tah nak ke kiri ke kanan) dan tukar lane last minit nak sampai simpang.. menjerit2 la roselinda dlm keter..

coz i’m worth it..

hari nih kol 5 aku zass balik rumah ngan tangkasnye.. bwk balik baju 2 lai.. baju syida ngan baju zehan.. mau manik ūüėÄ
semlm aku baru sub satu baju kat aleng, satu baju bg kat kak shita.. maka beramai2 la kami akan menjahit minggu nihs hehehe..

hari nih kaki penat. hahahaha padah bercatwalk project runway Рkasut tumit 4 inci. barru beli semlm.. hehehehe..
so hari nih aku tinggi.. tinggii yg melampau2 jika dibanding ngan kakmus.. ūüėÄ (dia pun tamau jln dekat2 ngan aku ari nihsss..)

wuwuwuw.. tah knaposs aku teringin sgt nak beli kasut baru. seminggu dok surf2 usha2 boot kat amazon, clarks, nine west, stuart weitzman (hehehe.. ala surf je web, bukannye kena bayar). dah nyenyaris nak beli kasut kat amazon, tapi potong betui bila baca tnc: ships only to US address.. haih. keciwe.

nanti la aku upload gmbaq.. mls lak nak transfer dari hp. bluetooth hp>laptop aku nih knape tah.. lepas format mcm tak brape nak kawan lak..

semlm aku sempat la kena bebel ngan aleng. dia tak sesudah lg¬†nak mengata aku punya tudung hajaba tu.. peh tu bila tyg brg shopping semlm, sambung lagik la dia mengata:” ko nih mementingkan jenama kan…….” hahahhahaa.. aku yg tatau diam nih pun menjawab: “itu la cara menghargai diri.. hehehe ..”

seb baik tak sempat kuar ayat iklan loreal.. coz i’m worth it.. kwang3…

yelah.. sapo lagi nak belikan.. takkan la nak mintak kat mak aku.. kalau aku mintak pun,¬†kompom abg aku yg dpt… (ayat sadis berundurkan ketidakpuashatian)

ala.. kalo nak diikutkan mostly brg2 ade jenama.. cam sabun fab.. kalkulator cap canon.. hp cap nokia.. semer ade brand per.. kedai kain aku pun ade brand pe.. patternz. eh jemput2 la masuk.. beli kain, tempah manik, beli brooch. nak jadik agent jualan pun bulehhhh hehehhehee